Подари си с/мисъл

Онлайн магазин за Еко бутилки и термоси за вода Dopper

0
Вашата количка

Сертифкатът Cradle to Cradle на бутилките Dopper

Вероятно сте забелязали, че бутилките на Dopper са със сертифкат Cradle to Cradle. Какво означава той? Cradle to Cradle Certified® е световно признат сертификат. Гарантира, че продуктите са по-безопасни и по-устойчиви. Гарантира, че продуктите са създадени за кръговата икономика.

Дизайнери, производители и марки по целия свят разчитат на сертифицирания стандарт Cradle to Cradle™. Той е гаранция за дизайн и производство на продукти с положително въздействие върху хората и планетата. Все по-голям брой марки, компании и организации признават Cradle to Cradle Certified® като предпочитан продуктов стандарт за отговорни решения за покупка.

Принципите на Cradle to Cradle®, установени от Уилям Макдоноу и д -р Майкъл Браунгарт, са валидни и днес. Стандартните изисквания се разработват чрез процес на ангажиране на заинтересованите страни с участието на технически експерти, лидери на пазара и обществеността.

За да получат сертификат, продуктите се оценяват за екологични и социални резултати в пет категории за устойчивост:
– здравина на материалите
– повторна употреба на материалите
– възобновяема енергия и управление на въглерода
– управление на водите
– социална справедливост.
За всяка категория продукт се дава ниво на постижение (бронз, сребро, злато, платина). Стандартът насърчава непрекъснатото усъвършенстване с течение на времето, като връчва сертификат въз основа на възходящи нива на постижения и изисква подновяване на сертификацията на всеки две години.

Ако искате да научите повече, посетете саайта – https://www.c2ccertified.org/

One thought on “Сертифкатът Cradle to Cradle на бутилките Dopper

Comments are closed.